18.8.2014

Tickets, please!

Meillä on lentoliput! Puolan reissu on siis nyt viimeistään täyttä totta :)

Matkamme starttaa keskiviikkona 17.9. Yövymme hotellissa Helsingissä, koska lentomme lähtee niin aikaisin aamulla, ettemme millään ehtisi kentälle muuten. Lento lähtee kohti Krakovaa aamukymmeneltä ja perillä olemme parin tunnin sisällä. Ihanan lyhyt matka!

Krakovasta otamme todennäköisesti taksin Ogrodzienieciin. Meitä on varoiteltu, että etukäteen kannattaa sopia kuskin kanssa matkan hinnasta. Muuten voi joutua viilatuksi linssiin. Parasta saada kuski kirjoittamaan hinta vaikka paperille, jotta meillä on "mustaa valkoisella". Kuulemma Puolassa on myös huijaritaksifirmoja, joita pitää varoa. Tämä tuo oman jännitysmomenttinsa.

Ogrodzieniecin keskiaikaiset linnanrauniot.












Hörhelön... tai siis Michał Wiśniewskin keikkapaikkaa ei olla vielä julkistettu. Tiedämme, että kyseessä on ulkoilmatapahtuma Ogrodcityssä. Muuta ei olla vielä julkistettu. Kai tässä kuukauden sisällä jotain infoa rupeaa tippumaan :D Onneksi fanitapaamisen paikka ja aika ovat sentään tiedossa.

Keikan jälkeen meille jää yksi kokonainen "huilipäivä". Muuta ohjelmaa matkallemme emme ole suunnitelleet. Läheisessä Katowicen kaupungissa olisi ainakin kiva piipahtaa :) Se on Ogrodzieniecin lähin suurkaupunki ja Sleesian voivodikunnan pääkaupunki. Asukkaita siellä on noin 310 000.


Uutta ja vanhaa arkkitehtuuria :)

















Auschwitzin keskitysleirillekään ei olisi pitkä matka. Sinne en kuitenkaan halua mennä. Ajatuskin keskitysleiristä ahdistaa. Ymmärrän toisaalta, miksi jotkut haluavat käydä siellä.

Krakovasta pääsee heikommin takaisin Suomeen. Joudummekin lentämään Varsovan kautta. Siellä meillä on parin tunnin välilasku. Sekin vähän jännittää, vaikka maan sisäiset vaihdot sujuvatkin yleensä ongelmitta. Takaisin Helsinki-Vantaalla olemme sitten maanantai-iltana 22.9.

Tässä on tulossa myös Viron risteily ennen Puolaa, joten aika ei käy kovin pitkäksi :) Äkkiä se kuukausikin menee taatusti! Reissua odotellessa voi muistuttaa itseään, MIKSI lähdemme:


2 kommenttia:

  1. Tulee kyllä olemaan mielenkiintoinen reissu. Ehkä hulluinta mitä olemme tähän mennessä keksineet.

    VastaaPoista