8.8.2014

Mihin seuraavaksi?

Enpä olisi uskonut, että näin pian pääsen taas kirjoittelemaan tänne. Nykistä ei ole vielä kulunut kahtakaan kuukautta kun suunnittelemme jo uutta matkaa. Se suuntautuu Puolaan, tarkalleen ottaen kylään nimeltään Ogrodzieniec. (Jouduin lunttaamaan tuon...) Kylä sijaitsee Sleesian provinssissa, Puolan eteläosassa.


Kuulostaa aika randomilta, mutta tälle matkalle on oikein hyvä syy. Fanitamme Mairen kanssa puolalaislaulajaa nimeltään Michał Wiśniewski. Syyskuussa hän heittää keikan tuolla viiden tuhannen asukkaan kylänpahasessa. Päivää ennen keikkaa järkätään "meet and greet" -tapahtuma, jossa pääsee tapaamaan itse laulajan ja juhlimaan hänen kanssaan. Ilmoittauduimme jo tilaisuuteen, joka kustansi noin 35 euroa per nuppi. Sillä saa juoda ja syödä niin paljon kuin napa vetää ;)

Miitti järjestetään eräässä kylpylähotellissa, josta saimme vihdoin varattua huoneen. Prosessi vaati monta viestiä ja puhelinsoiton, mutta nyt asia on hoidossa. Kielimuuri taisi tulla heti vastaan, koska hotellista reagoitiin parhaiten Mairen kirjoittamaan, puolankieliseen sähköpostiin. Soittaessani hotelliin säikäytin myös puhelimeen vastanneen miehen pahanpäiväisesti, kun ensimmäinen lauseeni oli: "Do you speak English?" Onneksi pääsin asioimaan toisen henkilön kanssa, joka osasi englantia. Hän kylläkin väitti hetken, että September tarkoittaa lokakuuta, mutta mitäs pienistä.

Lentoja emme ole vielä varanneet, mutta Finnair on (valitettavasti) ainut vaihtoehtomme. Joudumme lentämään Krakovaan, koska muuallekaan ei pääse. Onneksi Krakovan lentokentältä on vain tunnin ajomatka Ogrodwhateveriin. Puolan hintatason tuntien emme pääse köyhtymään parin taksimatkan takia. Hotellikin on ihan naurettavan halpa ottaen huomioon, että varasimme de luxe -huoneen. Veikkaan, että niin hienossa huoneessa en ole koskaan yöpynyt.

Lähtöön on enää vähän yli kuukausi (!), joten ajatuksemme ovat hyvin Puola-pitoisia tällä hetkellä. Jännittää, hermostuttaa, mutta ennen kaikkea innostuttaa. Kiva päästä näkemään taas uusia maisemia!

4 kommenttia:

  1. Siitä tulee kyllä aikamoinen seikkailu. Jännittää, hirvittää, mutta hyvällä tavalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan! Meillä on huikea seikkailu edessä :D Pitää seikkailla kun vielä jaksaa! Sitten mummoina voidaan mennä niille eläkeläisten etelänlomille ;)

      Poista
  2. Joo, sitten voidaan mennä Kanarian saarille riesana narisemaan kaikesta, vaikka oikeasti ei olisi edes tyytymätön.

    VastaaPoista